Blogg, Dessert, Diabetikermat, Kosthold, Mat

Sukkerfri nøttesjokolade.

Her har jeg en enkel og god sukkerfri nøttesjokolade-oppskrift til dere, den er super lett å lage og kan varieres etter din smak!

IMG_5412

Ser ut som vanlig kjøpesjokolade men er mye sunnere (og bedre)!

Jeg kjøpte Raw Chocolate Paste på Iherb her om dagen, jeg fant nemlig ut at det var så lenge siden jeg hadde lagd min egen sjokolade at jeg måtte prøve meg igjen! Dette er da altså organisk kakao uten andre ingredienser.

NAV-00016-5

Dette produktet er rikt på antioksidanter, magnesium, jern og fiber, noe helt annet en sjokoladeplaten fra Nidar mange rasker med seg på en fredag. (Hender jeg gjør det når de er på tilbud jeg også altså, helt sukker/kjøpeprodukt-nazi er jeg ikke). Egentlig skulle jeg bestille Raw Cacao Butter og bruke i sjokoladen også, men den var utsolgt når jeg skulle bestille. Det går fint uten også! (En latmann/fattigmanns versjon er for øvrig å kun bruke kokosolje og kakaopulver, det funker det også, men sjokoladen smelter da fort når du tar i den og  bør ligge i fryseren).

IMG_5406

Jeg brukte en del kakaopaste og en del kokosolje, grunnen til at jeg ikke skriver nøyaktige mengder her er fordi at man bør smake til dette selv, men ikke bruk for mye kokosolje da blir den fort “smeltete” i romtemperatur. Jeg smeltet dette på lav varme i kjele sammen med litt yacon sirup og steviadråper med mørk sjokoladesmak. (Også dette må du smake til ettersom hvor søt du vil ha sjokoladen.

IMG_5407

Kle en form med folie og putt oppi nøtter og litt havsalt, tøm så over sjokoladen og sett det i kjøleskap til det stivner!
IMG_5410    IMG_5409

Nydelig ikke sant?

IMG_5411

Oppbevar i kjøleskap!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.