Musserende, Spania, Vin, Vintips

Cava til ost.

Tenkte jeg skulle tipse dere om en musserende vin til helgens ostefat, jeg liker godt musserende viner til både ost og tapas men tror at jeg muligens er litt ukritisk på hvilken jeg faktisk velger. Et triks er å velge vin og ost fra samme land, cava og manchego, prosecco og parmesan, cremant og brie… Men dette er ikke feilfritt, så en må bruke hodet litt i tillegg. Jeg testet denne cavaen til ost her om dagen: Freixenet Carta Nevada Semi Seco.

IMG_5503

Jeg valgte den fordi den har litt mer sødme enn de musserende vinene jeg vanligvis velger, da ofte fordi jeg også har litt kjøtt, frukt og diverse annet til, men denne gangen tenkte jeg at jeg kun skulle smake kombinasjonen mellom cavaen og osten.

Jeg gjorde riktig i å velge en med litt sødme, i tillegg til de “vanlige” eple og sitrus innslagene både i aroma og smak er det også et hint av pære som gir en behagelig sødme til ostefatet. Den har litt store bobler i starten men det gir seg etter litt lufting.

IMG_5506

Dette er en prisgunstig cava som går godt til hvite oster, både faste og myke, anbefales!

1 thought on “Cava til ost.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.