Bakst, Blogg, Høytider, Mat, Påske

2 kikert-brownies, en med påskevri!

Å bake med bønner, erter og linser er i vinden, jeg har tidligere prøvd med kidneybønner men ble ikke helt fornøyd. Har derfor prøvd meg på kikerter, det ble mye bedre! Her er orginaloppskriften og en påskevariant.

Først litt om denne hovedingrediensen som mange nok syns er litt spesiell å bruke til å lage Brownies, men jeg anbefaler på det sterkeste å prøve!

kikerter

Kikerter er spiselige belgfrukter i erteblomstfamilien, de kalles også garbanzobønner. De er veldig vanlige i det asiatiske og midtøstenske kjøkken samt Middelhavet. De er milde på smak og er veldig proteinrike. De har også høyt innhold av kostfiber, kalium og jern. Da ser du at man har stor næringsmessig gevinst av å bytte ut hvetemelet i en oppskrift med kikerter og nøtter…

Personlig liker jeg også å bruke de i salater, mose de i hummus, riste de i ovnen med olivenolje og krydder som snacks og i gryter.

Kikert-Brownie:

  • 1 boks med kikerter, gjerne fra Gogreen, dette er ca. 175 gram.
  • 3 egg
  • 2 ss smør/kokosolje/avokado/kesam
  • 1 ts bakepulver
  • 2 never valnøtter
  • 10-15 valgfri steviadråper. Karamell, sjokolade, i påskeutgaven kan du bruke appelsin.
  • Valgfri mengde kakao og sukrin gold / sukrin +.  Grunnen til at dette er valgfritt er fordi du bør smake til dette selv, hvor mye kakao bestemmer hvor mørk/bitter den blir og sukrinen hvor søt.

Skyll godt av kikertene før du moser de enten i kjøkkenmaskin eller med stavmikser, bland inn valnøttene (knus gjerne noen og ha noen i større biter) og resten av ingrediensene. Stek kaken i midten av ovnen på 180 grader i ca 15 minutter, følg med å stikk en pinne i midten av kaken for å se hvor stekt den er.

Topp med den toppingen du ønsker.

IMG_5520

Så til Brownies med påskevri:

Den har steviadråper med appelsin samt en appelsin/sitron glasur!

IMG_5579

Glasuren er lagd enkelt av litt Philadelphia light, noen dråper sitronsaft, steviadråper med appelsinsmak og sukrinmelis.

Ble du fristet? Skal love denne kaken gikk fort unna her i heimen, må nok lage en eller to til til påske!

7 thoughts on “2 kikert-brownies, en med påskevri!”

  1. Genialt måte med å lage en helt sunt brownies! 🙂
    Men må det være kokosolje? Kan det være oliven olje da? 🙂

    1. Ja ikke sant 🙂 Kokosolje har den egenskapen at den stivner når den er kald, så den er å anbefale, men det blir ikke mislykket med olivenolje heller.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.