Blogg, Dessert, Diabetikermat, Høytider, Påske

Påskegodis: Fylt sjokolade og sukkerfri karameller.

Her er to oppskrifter fra bloggeren Linda Stuhaug, som jeg har gjort mett eget preg på.

IMG_5672

Den første oppskriften er sjokolade fylt med en hvit sjokoladeblanding.

60-70 g sukkerfri melkesjokolade
35 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens
Evt. ett dryss ekte vaniljepulver

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonform, 8-10 stk, og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.
2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver og rør godt. 
3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster deretter. Fordel så melkekremen i formene, la det vere igjen noken millimeter øverst. 
4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren.
5. Oppbevar formene i kjøleskapet. 

Jeg brukte større former og mørk sjokolade i bunn og lys på toppen, jeg syns det ga sjokoladen ett enda bedre preg av sjokolade.

IMG_5668

Karamellene kaller Linda vaniljefudge:

Magre vaniljefudge, 10 store
1,5 dl vikingmelk *

20 g (2ss) sukrin
20 g (2ss) sukringold *
15 g yaconsirup *
12 g smør, jeg hadde kun lett

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, og sett i mikroen på full guffe. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, eg trur min stod i tilsammen 12 minutter (sjekk underveis!). Du kan også koke massen i en kjele, men dette vil ta litt tid, 40-50 minutter. 

Strø litt havsalt eller maldonsalt (eg brukte sistnevnte) i bunnen av silikonformer/bakepapirkledd firkanta form. Hell deretter massen over i formene, og sett kjølig til karamellene er stivna.

Jeg droppet smør og søtet bare med sukrin gold og yacon sirup, jeg lagde også oppskriften i kjele på ovnen da jeg har prøvd mikrobølgeovn-metoden flere ganger uten å få det til.

IMG_5670

De ble kjempe gode!

IMG_5671

Ha en fin påske videre!

3 thoughts on “Påskegodis: Fylt sjokolade og sukkerfri karameller.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.