Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Middag, Paleo

Fylte grønnsaksbåter.

Dette er en utrolig enkel og deilig rett, dette ble fredagsmiddagen min og stort sunnere får du vel ikke en helgemiddag! Fylte grønnsaksbåter kan man lage av forskjellige grønnsaker, jeg syns for øvrig aubergine og squash gjør seg veldig godt som “båter”.

Til to personer trenger du: 1 squash, 1 aubergine, ost, 1 pakke karbonadedeig, løk/hvitløk og krydder.

Du begynner med å skjære/scoope ut innmaten, salt det og legg på bakepapir noen minutter. Mens de står å trekker ut vannet har en pakke karbonadedeig, noen hvitløksfedd, og andre krydder i en panne.

IMG_6004 – Kopi

Klem vannet ut av squash/auberginefyllet og ha det i pannen med det andre. Stek alt sammen og nyt noen slurker vin så lenge, gjerne en god og fyldig Allegrini

IMG_6008

Så er det bare å fylle båtene med kjøtt, og legge på ønsket ost. Hvis du lager det som en hverdagsrett kan du med fordel bruke mager ost. Jeg brukte ett par forskjellige, cheddar og mozzarella blant annet.

IMG_6010

Noen blader basilikum gjør det lille ekstra! Stek i ovnen på 200 grader (varmluft), gjerne med grillelementet på!

IMG_6013

Voila, en utrolig god og sunn middag!

2 thoughts on “Fylte grønnsaksbåter.”

  1. Dette er jo også ypperlig restemat, tenker jeg. Grønnsakene kan fylles med rester av kjøttpålegg, pølser og lignende, og halvtomme glass av pesto og oliven som med fordel kan brukes opp 🙂

    1. Ja helt klart! Jeg kaster litt grønnsaker og har som mål å kaste mindre! Selv om jeg generelt er flink til å ikke kaste mat og spiser en del mat ETTER datoen er gått ut 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.