Bakst, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Paleo

Paleo Vannmelon-kake

Dette er en av de smarteste kakene jeg har lagd, jeg har sett fenomenet på instagram og syns det har vært fascinerende men aldri kommet så langt, før nå. Dette er altså en kake, den ser ut som en vanlig kremkake men skjuler en sunn hemmelighet!

IMG_6038

Er den ikke fin? Kaken er melke, nøtte, gluten og sukkerfri! En perfekt kake til allergikerne.

Her kommer fremgangsmåten som er veldig enkel, med andre ord: ingen grunn til å ikke imponere andre med denne kaken i sommer!

Du trenger:

  • 1 hel vannmelon
  • 2 bokser kokosmelk (Fullfett), sett de i kjøleskapet dagen før du skal lage kake
  • Pynt til kaken, jordbær, blåbær eller annen frukt/bær

IMG_6028

Skjær melonen så den får formen under.

IMG_6029

Tørk så godt av den, la gjerne papiret ligge mot melonen så mest mulig vann blir sugd ut, da holder kaken lenger. (Hvis ikke er det lett for at kremen renner av)

IMG_6030

Når de to boksene med kokosmelk får stått i kjøleskapet så blir kremen liggende på toppen og vannet i bunn. Ta vare på vannet og skrap ut kremen og i ha det i en bolle.

IMG_6031

Miks kokoskremen ,som du ville gjort med kremfløte, noen minutter så får den en fin konsistens.

IMG_6032

Så legger du kremen fint på kaka og pynter etter ønske!

IMG_6033

Kjempeenkelt å lage og smaker utrolig godt i sommervarmen!

IMG_6040

Siden du “sparer” kaloriene på vannmelonkake kan du jo lage noe godt av melon og kokosrestene…

Vannet passer godt å drikke som det er, i smoothie eller i en nydelig pina colada!

 IMG_6984

Melonrestene kan du jo bruke i en salat med litt spekeskinke, fetaost, ferske mintblader og chevre?

IMG_6042

 

7 thoughts on “Paleo Vannmelon-kake”

  1. Hei, Mona.

    Så utrolig genial kake! Denne frister nå i sommervarmen. Kun et praktisk spørsmål: kan kokoskremen lages uten miksmaster? (Altså kun ved håndvisping? I og med at kremen er skilt fra melken allerede?)

    1. Ja denne anbefales på det sterkeste! Jeg har ikke prøvd, men regner med det, det er bare for å få den luftig iom at den er litt hard fra kjøleskapet 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.