Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Middag

Tunfiskpizza!

   Dette er ett innlegg jeg kunne skrevet med en gang jeg lagde denne bloggen men som jeg av en eller annen grunn ikke har gjort, jeg har hvert fall spist tunfisk pizza i over ett år! Og selv om det høres helt rart ut for noen så er dette en pizza som er så god og sunn at den like gjerne kan spises på en mandag, men den smaker definitivt lørdag!

Pizzaen er akkurat like god som den ser ut som, men mye sunnere! (Og nei, den smaker ikke tunfisk men du får 50-60 gram ekstra proteiner i pizzaen, det er det man kaller fitnessfood!)

IMG_6192

Oppskriften er som følger:

En stor pizzabunn:

  • 100 gram havregryn
  • 2 bokser tunfisk i vann (med vannet)
  • 50 gram mandelmel
  • 2 egg
  • krydder (salt, pepper, hvitløk osv.)

Dette er ca. beregninger, mandelmelet utgjør halvparten av volumet av havregrynen, så dette går litt på om du bruker hele eller malte havregryn osv. Mos tunfisken godt med en gaffel så det ikke er igjen biter, blant alt sammen. Se an konsistensen og ha i mer vått om det blir for tørt og mer tørt om det blir for vått og smak til med krydder.

 IMG_6186

Miks sammen til en konsistens som er grei å smøre utover bakepapiret.

IMG_6189

Forstek bunnen i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.

IMG_6190

Anbefaler på det sterkeste å lage sin egen tomatsaus (da må du starte med det), bare sleng sammen noen gode råvarer, stek i olivenolje, hell på en pakke med hakkede tomater, en skvett rødvin og krydder og la det koke til bunnen er ferdig…

IMG_6184

Så har du på saus og resten av fyllet.

IMG_6191

Bare bruk det du normalt ville hatt på en pizza. Jeg brukte salami, ost, skinke, løk og krydder.

IMG_6188

Server gjerne med litt salat og kesam dipp.

IMG_6193

Dette anbefales på det sterkeste.

 

4 thoughts on “Tunfiskpizza!”

  1. Morsomt at du skriver om tunfiskpizza. Jeg har nettopp lest om tunfisk-pizzabunn på en annen blogg, skrevet rett etter din bloggpost, og tenkte at jeg jammen også burde poste vår tradisjonelle tunfiskpizza snart. Mannen min er nemlig fast fredagspizzakokk og tunfisk står jevnlig på pizzafyllmenyen. Altså ikke i bunnen, men kun i fyllet. Godt det også. Den pizzaen er supergod og fortjener å deles, så se ikke bort fra at også vår tunfiskpizza kommer på bloggen. Kanskje kan man ha tunfisk både i bunn og fyll…?

    PS – Var du ikke på vinsmaking…?

    1. Ja jeg har tenkt på dette med tunfisk PÅ også, akuratt som kjøtt på Meatza 😀 Gleder meg til å se hva dere lager!
      Nei jeg måtte jobbe den dagen desverre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.