Dessert, Diabetikermat, Kosthold, Mat

Sukkerfri sjokolade med råvarer fra Økosjokolade!

Her er et hett tips til hva du kan kose deg med i helgen, eventuelt neste helg om du ikke har råvarene tilgjengelig, de finnes på nettbutikken på Økosjokolade. Jeg har brukt denne nettsiden i flere år, de har ikke bare nettbutikk med alskens gode råvarer men også et stort arkiv med gode oppskrifter du kan bruke de på!

Her er godis-skålen min til helgen, flere typer deilig sukkerfri sjokolade:

IMG_5866

Det er litt tidkrevende, hvert fall de første gangene, så sett av litt tid og les gjennom oppskriftene du skal bruke. Her er en grei basispakke på sjokoladelaging:

IMG_5856

Dette er kakaopulver, kokosolje, agavesirup, vaniljepulver, kakaomasse, kakaosmør og yaconsirup. De selger også ferdige pakker med basisingredienser, blant annet en pakke som heter Stor Basis.

Av erfaring kan det være greit å ha oppskriften foran seg selv om man har lest den…

IMG_5857

Anbefaler å prøve ut grunnoppskriften først, for å lære seg basisen rundt sjokoladelaging:

Ingredienser:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
40 g agavesirup eller yaconsirup (alternativt 20 g agavesirup + 20 g yaconsirup)
1 ts vaniljepulver

IMG_5859

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Visp alt godt sammen, hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min. De fleste av oppskriftene er basert på denne basisoppskriften med to deler kakaomasse, 1 del kakaosmør, vaniljepulver + søtningsmidler. Dette kan være et bra sted å begynne for deretter å prøve seg frem med ulike søtningsmidler og tilleggs ingredienser etter ønske og smak.

Husk å alltid oppbevare den ferdige sjokoladen i kjøleskap. Blir sjokoladen stående for lenge fremme i romtemperatur vil den bli myk og klebrig. Husk derfor å sette den inn i kjøleskap igjen før den blir alt for myk, så holder den seg bedre og lengre.

Når du har mestret denne basisen kan du enten prøve andre oppskrifter på nettsiden deres eller prøve noe selvkomponert, her er ett forsøk med sukkerfrie brente mandler i:

IMG_5860

Det ble kjempe godt!

IMG_5864

Jeg lagde også “After Eight” og ren sjokolade med mintsmak (grunnoppskriften med peppermynteolje). Hva med å prøve chilipulver i sjokoladen, eller peanøtt fyll?

Håper det fristet med hjemmelagd sukkerfri sjokolade, men husk at selv om den er sukkerfri så inneholder den fortsatt en del kalorier, så regelen om måtehold gjelder disse godbitene også!

2 thoughts on “Sukkerfri sjokolade med råvarer fra Økosjokolade!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.