Blogg, Lunsj, Mat, Matprosjekt, Middag, Spania, Vin

Smaken av Spania: Catalonia, del 2.

Tid for å gå videre med spaniaprosjektet! Del 1 av Catalonia kan du lese her.

Crostadas de setas sto på planen som lunsj, dette er en rett som mange drar kjensel på hvert fall utseendemessig, brød med en topping, ofte brukt som topping er ulike tapenader. De har lignende i Italia også, med blant annet andelever på toppen.

Jeg pleier egentlig å forandre minst mulig på oppskriftene på et sånt prosjekt, men lyst brød – det kjøper jeg ikke. Derfor lagde jeg en hvitløksbaguett med en sunnere brødmiks! (Miks kesam og vann med brødmiks og fyll med hvitløkssmør og stek).

IMG_6242

Egentlig skulle denne vinen være til: Soler-Jové Brut Reserva, men da jeg bestilte vinene til Cataloniaprosjektet så visste jeg at denne cavaen hadde de på det lokale vinmonopolet, så jeg kunne bare plukke den med meg når jeg hentet bestillingen…. Vel det ble glemt. Derfor måtte jeg improvisere med en som jeg hadde på kjøling, da ble det Freixenet Elyssia Gran Cuvée Brut, ikke dumt…

IMG_6246

Freixenet har veldig mye god og prisgunstig cava, fra de helt billige under 100 kr til 200 kroners klassen, cava trenger ikke være dyr for å være god! Dette innlegget er forøvrig ikke sponset selv om det høres sånn ut… :o)

IMG_6244

Jeg kjenner med en gang at sødmen er god, lukten gir ett godt hint om innholdet! Den bruser en del i starten men balanserer seg etter hvert, smaken er ganske kompleks og har en veldig god balanse mellom sødme/syre! Jeg syns denne vinen var ganske spesiell, mange cavaer glir inn i hverandre i en eple og sitrus strøm, men denne skilte seg ut til det positive!

IMG_6248

I boken står det en oppskrift på en soppblanding som skal være til brødet, den består av aromasopp, hvitløk, persille, løk og oliven. Utrolig godt!

IMG_6249

Hvis en tar Crostada de setas til lunsj/forrett passer det bra med rape en romesco til hovedrett, eller i mitt tilfelle bacalao (torsk) en romesco. (når en bor i innenlands-Norge er sjømat ikke alltid like lett å få tak i, derfor er det veldig lite sjømat jeg får tatt med)

IMG_6270

En relativt enkel oppskrift, det som egentlig er jobben er å lage romanesco-sausen, den består av mandler, ristet paprika, hvitløk, rødvinseddik, olje og krydder. Smak på Viña Sol  som er anbefalt til maten mens det lager seg selv i kjøkkenmaskinen. Så er det bare å steke fisk, hakke mandler og oliven og “plate” det pent på en tallerken.

IMG_6276

Utrolig god og spennende mat, ganske ukjente smaker/kombinasjoner for min del, i starten tenkte jeg: “æsj, det smaker jo bare eddik” men ut i måltidet fant jeg ut at det hele var utrolig godt. Vinen passet også godt til og nøytraliserte litt av eddiksmaken og fedmen fra mandlene og oliven/oliveoljen, selv om vinen i seg selv var noe anonym med litt eple og sitrus toner.

I tredje og siste del av Catalonia kommer det en salat og dessert, følg med!

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Smaken av Spania: Catalonia, del 2.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.