Italia, Lunsj, Mat, mellommåltid, Middag, Musserende, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Riondo Castelforte Prosecco Extra Dry

Er det en vintype som passer til ett “man tager det man haver (lyst på)” måltid, så er det musserende vin. En cava eller en prosecco, er vin som går ypperlig til det meste, med litt gode råvarer så blir det et utrolig godt måltid!

Riondo Castelforte Prosecco Extra Dry har stått i kjøleskapet en stund, planen var egentlig å smake den samme kveld som en annen vin fra samme produsent men den andre flasken har mystisk forsvunnet… Castelforte er en del av Cantine Riondo, founded i 1999 er det et relativt nytt selskap som spesialiserer seg på viner fra Verona, de er del av Collis Veneto Wine Group som representerer over 15 % av den totale vinproduksjonen i Veneto og 2 % i Italia.

IMG_6291

Jeg syns aromaen var litt svak, men klassisk for en prosecco. Den har toner av eple og pære i duften med litt blomster i bakgrunnen. Den er frisk, har pågående bobler og tydelig sitrus i smaken. Noe kompleks med en ettersmak av nøtter. Dette er for øvrig også en meget prisgunstig vin, den koster ikke mer enn 99 kr. på vinmonopolet! (Jeg har tidligere anmeldt en prisgunstig amarone fra samme produsent.)

Jeg serverte asparges med spekeskinke og hjemmelagd aioli, stekt spekeskinke med mozzarella, hjemmelagd pesto, gode tomater og en melonsalat med fetaost, mintblader og cashewnøtter til.

IMG_6289

Sommermat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.