Mat, Middag

Middagstips: Chop Suey!

En dag jeg var veldig sulten og sliten på slutten av  jobbdagen Googlet jeg fastfood mulighetene jeg hadde på veien hjem, jeg fant en kinesisk restaurant med en takeoutmeny som var veldig fristende, jeg klarte heldigvis å styre meg men den fristende chop suey-ideen derimot tok jeg med meg på matbutikken.

790156901b970d86829673a4f462abad

Chop Suey betyr jo “forskjellige biter”, derfor er det egentlig ikke så nøye hva du har i. Men ofte så er det jo noen ting man assosierer med denne retten, for meg er det kylling, sukkererter, cashewnøtter, chop suey saus, og minimais. Andre Asiatiske grønnsaker kan være gulrot, vårløk, paprika, løk, hvitløk, vannkastanjer, bønnespirer…

Det er egentlig bare å steke det kjøttet du vil, tilsette grønnsaker og saus og wokke litt og så har du en god Chop Suey. For ekstra godt kjøtt marinerer du det med denne marinaden:

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ts maisstivelse (maizena)

La kjøttet ligge i marinaden en time før steking.

Chop suey saus lager du enkelt sånn:

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisstivelse (maizena)

Bland sammen og tilsett woken.

IMG_6331

Ser godt ut ikke sant? Det var det også!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.