Blogg, Kosttilskudd

Kosttilskudd

På min arbeidsplass (privat helsesenter) møter jeg mange klienter på en dag, jeg anbefaler alle som ikke bruker kosttilskudd å begynne med det, mange ganger kommer de tilbake og forteller om økt energi og livsgnist! Selv om mange ernæringseksperter påstår at vi får nok vitaminer og mineraler gjennom maten vi spiser, ser jeg at dette ikke stemmer med realiteten. Folk flest spiser “vanlig norsk mat” (det uttrykket hører jeg mange ganger på en uke), og hva er det? Jo, minst to brødmåltider per dag og halvfabrikata til middag, men de har jo litt grønnsaker til middagen og prøver å spise litt frukt, så så usunne er de da ikke… Poenget er at folk flest får ikke i seg alle vitaminer og mineraler hver dag, jeg vet ikke hvilke mennesker disse ernæringsekspertene snakker med som får i seg nok via maten jeg, men jeg har til gode å møte noen som gjør det. Ja – det er bedre å få i seg alle vitaminer og mineraler gjennom maten, men det argumentet hjelper ikke hvis det ikke skjer!

 frukt

Mange tenker nok at for å få i seg vitaminer og mineraler må man få i seg frukt og grønnsaker, men det mange ikke  vet er at det er masse vitaminer i nøtter, innmat (er det så mange som spiser annen innmat enn leverpostei mer..?), bønner, linser osv. som vi trenger. For å sette sammen et kosthold som inneholder alt man trenger så må man ha mye kunnskap om mat, vitaminer, hormoner, kroppen generelt, fordøyelsen… Visste du for eksempel at magnesium kan hjelpe deg å bli kvitt kramper i beina? Derfor syns jeg det er greit å anbefale kosttilskudd som dekker en del av det du trenger, selv om det ikke erstatter et sunt kosthold.

Jeg fant derfor ut at jeg skulle forhandle vitamintilskudd, å holde seg oppdatert på alle mulige kosttilskudd i matbutikker og apotek blir for mye jobb. Da kan jeg enten anbefale det jeg har, eller gi generelle tips om hvilke vitaminer de skal se etter på butikken. Etter litt leting fant jeg Forever Living sine produkter, de var jeg såpass fornøyd med at vi inngikk et samarbeid.

For eksempel denne C-vitaminen som inneholder C-vitamin og fiber:

c-vit

Eller dette Calcium tilskuddet som også inneholder det essensielle D-vitaminet,  magnesium, sink samt vitamin C.

calcium

Hvis du vil ha mer informasjon om kosttilskudd og hva som passer deg så er det bare å sende meg en mail på kostveileder@live.no.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.