Ny kategori på bloggen: Må det være så avansert? Konseptet er sunne matretter som er utrolig enkle, for nei – det må ikke være så avansert å spise sunt / finne seg noe sunt å spise.
Dagens tips: Salat. Man trenger ikke å ha 15 ingredienser og dressing for at en salat skal være god, det holder med ett par tre ingredienser. Men råvarene bør være bra!
Denne salaten er lagd på ruccola, parmesan og valnøtter. Så enkelt og godt.
Som dressing bruker jeg en olivenolje av god kvalitet, spar den billige olivenoljen til andre ting, skal du bruke den som dressing bør det være en skikkelig olje med god smak. Et lite ekstra tips er å spise en sånn salat som forrett, smaken fra parmesanen, fettet fra valnøttene og oljen og fylden fra salaten vil gjøre at du spiser mindre av neste rett. Skal du spise den som en egen rett kan du for eksempel tilsette spekeskinke for mer proteiner og metthetsfølelse.
Så en litt mer avansert rett, hele 5 ingredienser pluss olivenolje!
En gresk-inspirert salat med agurk, tomat, salat, rødløk og fetaost.
Sunt, godt og utrolig enkelt å lage! Denne kan lett spises som både lunsj og forrett, tilsett gjerne nøtter for å gjøre den enda bedre!