Cøliaki, Dessert, Kosthold, Mat

Sukkerfri Torta Caprese!

Torta Caprese er en italiensk sjokolade/mandelkake kalt opp etter øya Capri i Italia hvor den kommer fra. Den er uten mel noe som gjør at den er ypperlig for folk med glutenallergi og andre som ikke tåler mel så godt. Jeg har lagd en sukkerfri versjon, noe som gjør at den blir enda sunnere, det blir hele 800 kalorier og 200 karbohydrater mindre enn originalen!

IMG_6742

Oppskriften er som følger:

  • 250 g grovmalte mandler/mandelmel
  • 250 g grovhakket (sukkerfri) mørk sjokolade
  • 6 romtempererte store egg
  • 225 g sukker/sukrin/sukrin gold
  • 250 g romtemperert usaltet smør
  • 1 ss kakao
  • 1-2 ss italiensk likør, amaretto eller strega

IMG_6726

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en middels stor kjele og tilsett sjokolade i biter og kakao. Rør til sjokoladen har smeltet og ta kjelen av platen. Tilsett sukkeret, malte, skåldede mandler og mandellikør. Visp inn ett egg om gangen, til deigen blir glatt og smidig.

Hell deigen i en liten form.

Stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i 50–60 minutter. Avkjøl kaken helt i formen og la den gjerne stå i kjøleskapet over natten. Da blir kaken fastere i konsistensen.

IMG_6746

Kaken blir veldig kompakt og saftig.

IMG_6745

Kaken anbefales på det sterkeste, nyt gjerne et glass Tommasi Recioto Fiorato 2010 til eller et glass amaretto eller strega.

Advertisements

2 thoughts on “Sukkerfri Torta Caprese!”

  1. Hvilken type Sukrin anbefaler du? Ser det er Sukrin + som er avbildet, men denne er jo dobbelt så søt som sukker og andre Sukrinslag. Betyr det da at hvis jeg bruker Sukrin + skal jeg bruke 112,5g?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.