Blogg, Drinker

Heering, a fashion accessory since 1818.

Hvis du leste posten jeg la ut på fredag så du at jeg hadde fått en pakke med litt diverse voksen-godsaker, blant annet to likører fra Heering, kirsebær- og kaffelikør. I dag skal du få se noen drinker man kan lage med disse! Selv er jeg veldig glad i kirsebærsmak, både au naturell rett fra treet og i desserter, likører osv, kaffe, vel det drikker jeg jo hver dag, men har ikke mer erfaring med det i drinker annet enn en White Russian eller to i løpet av året.

peter-heering-1978

Det er dansken Peter F. Heering som i 1818 starter en liten butikk i København hvor han selger en likør han har fått oppskrift på hos konen til sin tidligere sjef, lite visste han (og hun) at etter litt forbedringer skulle likøren bli ekstremt populær og den lille kjellerbutikken være starten på et verdensomspennende eventyr. Det sies at det var britene som spredde likøren, det var visst ingenting som en drink med kirsebærlikør etter litt elefantskyting, diamantgraving og skattejakt mens de koloniserte store deler av verden. På 1910-tallet lages en kjent drink på det kjente Raffles Hotel i Singapore, den består av gin, Cherry Heering, Bénédictine, cointreau, grenadine, angostura bitters, lime juice og fersk pineapple juice: Singapore Sling.

Det er ikke den jeg har lagd denne gangen (barskapet er velutstyrt, men dessverre ikke velutstyrt), men Cherry Ginger Martini!

IMG_6732

Drinken består av 4 cl Heering Cherry Liqueur, 4cl sitronsaft, 4 1/2 sukker sirup og en liten bit fersk ingefær. Mos ingefæren i en shaker, ha i de resterende ingrediensene (gjerne med is) og sil i coctailglass.

IMG_6735

Denne drinken var helt etter min smak, både kirsebær, sitron og ingefær er favoritter i husholdningen!

IMG_6737

Jeg prøvde to forskjellige med kaffelikøren:

Raspberry Coffee: 4 cl Coffee liqueur, 3 cl sitronsaft, 4 cl sukkersirup, 3-4 ferske bringebær og a cm med fersk chili. Ha alt i en shaker, rist og sil i glass, garniter med chili.

IMG_6762

Jeg hadde ikke chili, men ferske bringebær hadde jeg plukket på morgenkvisten. Drinken var veldig spennende, den fikk et hint av bringebær og det kombinert med kaffelikør og sitronsaft var en god kombinasjon jeg ikke hadde kommet på selv. Forfriskende!

Heering White Russian: 2 cl Coffee liqueur, 2 cl vodka og 8 cl melk. Rist alle ingredienser i shaker og sil i et whiskeyglass, gjerne med is.

IMG_6749

Denne drinken var god, men litt tam. Jeg syns det var litt mye melk i oppskriften og kaffelikøren kom ikke helt frem, bar så syns jeg denne kaffelikøren er bedre enn f.eks. Kahlua, derfor vil jeg anbefale at du bruker litt mindre melk selv om likøren er litt sterkere enn Kahlua.

Håper drinkene var til inspirasjon, både kirsebærlikør og kaffelikør er produkter man kan gjøre mye spennende med! Legg gjerne igjen en kommentar om du har et godt tips.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.