Frankrike, Spania, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Sesongens siste rosè?

Ukens vin er kanskje sesongens siste rosèvin, man vet aldri – plutselig dukker det opp en senere, men når temperaturen synker under 10 grader, høstregnet slår mot ruta og mørket senker seg frister det mer med rødvin. Men først: Vialade Le Carla Rosé 2013.

Denne vinen har en kvinnelig vinmaker, Claude Vialade fra Languedoc-Roussillon.

Claude-Vialade-7-300x425

Familien hennes eier Domaines Auriol, tre vingårder i Corbières og hun driver virksomheten sammen med broren sin.  De to har litt å slekte på. Faren Jean var ved siden av å vedlikeholde familiens aktiviteter, også grunnlegger og sjef for så vel kooperativet i Ribaute som direktør for Château Pech-Latt. Han sørget for at dette kooperativet ble det første i Europa som ble 100 prosent økologisk, noe som den gang var sensasjonelt og som fortsatt er ganske så sjeldsynt for kooperativer.

Familien er egentlig fra Catalonia og de har derfor lagd en del viner med spansk preg. Ukens vin er ikke økologisk, men “mer økologisk enn mange andre” hvis det er lov å si…

IMG_6800

Vinen har en fruktig aroma, litt røde bær og urter. Den er frisk i smaken og har toner av røde bær og litt krydder og blomster. Ganske kompleks smak, jeg kjenner også litt sitrus i vinen. En vin som passer til lette lunsj rester, gjerne både middelhavsmat og asiatiske retter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.