Drinker

Pitu, brasiliansk cachaça + oppskrift.

Jeg kjøpte denne flasken med Pitu på Taxfree på Gardermoen, mest fordi det hørte med en søt tre muddler… (Er det et typisk kvinnefenomen?)

pitu-lg

Så prøvde jeg den i en drink, jordbær daiquiri om jeg ikke husker feil. Det smakte ikke godt. (Antageligvis fordi smaken av sukkerrør ble for sær sammen med de andre ingrediensene.) Og siden har den stått på en hylle og samlet støv, regner med at det er andre som også har diverse “rare” spritsorter stående fordi de ikke er like versatile som for eksempel Absolut Vodka…  En dag fant jeg kumquat på butikken og googlet litt for å se hva jeg kunne bruke de til. Visste du at kumquat har samme næringsinnhold som appelsin bare at den er enda sunnere fordi man kan spise skallet?

IMG_6825

Kumquat Daiquiri:

4-5 kumquat

juicen fra 1 lime

1 shot lime

1/2-1 shot sukkersirup. (Den lager du enkelt sukkerfri ved å koke sukrin+ ett minutt med litt vann)

Skjær kumquatene i 2 og mos de i en shaker med en muddler, tilsett så resten av ingrediensene (smak til med sukkersirupen) og isbiter og rist! Server i whiskyglass, gjerne med litt lime/kumquatpynt.

IMG_6826

Det ble kjempe godt! Du kan også bruke Pituen i andre lime-inspirerte drinker, hva med å prøve den i Brasils nasjonaldrink Caipirinha?

Advertisements

1 thought on “Pitu, brasiliansk cachaça + oppskrift.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.