Dessert, Diabetikermat, Kosthold, Mat, mellommåltid, Sunnere hverdagsvalg

Enkelt og sukkerfritt tilbehør til ost av norske epler!

Jeg elsker høsten, noe av det jeg liker så godt er de norske eplene! Syrlige og gode helt etter min smak. Eplekaker, paier, syltetøy… Man kan lage veldig mye godt av de! I går lagde jeg et fantastisk tilbehør av epler til ost, det beste er at det tar kun 5-10 minutter og er veldig enkelt!

Du trenger:

Norske epler, vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang, sitron, sukrin+ eller sukrin gold og en klunk hvitvin (ca. 1 dl.).

IMG_6940

Skjær eplene i biter og tilsett litt sitron, vanilje og sukrin i kjelen, ha på såpass med hvitvin at eplene nesten dekkes. Det er ikke så farlig med nøyaktige ingredienser her da det er veldig viktig å smake til etter hvert.

IMG_6941

Kok opp å la småputre til det blir en mos, da justerer du på smaken i forhold til ønsket sødme/syre og tykkelse.

IMG_6942

Fisk ut epleskallene om du ønsker, jeg spiser også gjerne de.

IMG_6943

Smart å lage en fredag, da har du til ostefatet hele helgen!

IMG_6945

Epletilbehøret passer veldig godt til hvite oster som brie og geitost!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.