Bakst, Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Mat

Sukker- og glutenfri gulrotkake!

Det er tirsdag, på tide å lage noe godt (men litt sunnere) til lillelørdag  i morgen? Eventuelt til helgen, denne kaken er god til hverdag og fest! Gulrotkaken er sukker- og glutenfri, saftig og veldig god!

IMG_7049

Du starter med å piske eggedosis av 2 egg og 50 gram sukrin (viktig at dette er ren sukrin for at eggedosisen skal bli tykk). Men det visper blander du 30 gram sukrinmelis, 30 gram sukrin gold, 50 gram kokosmel, 30 gram mandelmel, 1 ts bakepulver, 1 ts fiberhusk, litt kanel og kardemomme (jeg brukte apple pie spice fra iherb) og litt vaniljepulver. Vend 120 gram mager kesam inn i eggedosisen før du har i resten av tørrvarene og en medium revet gulrot. Hvis røren blir for tykk så tilsetter du litt styrkmelk eller lignende.

Stek på 175 grader midt i ovnen i en liten form i ca 15-20 minutter.

IMG_7050

Den holder seg godt i kjøleskapet og er saftig i mange dager etterpå!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.