Økologisk, Italia, Mat, Middag, Vin

Greske lammeboller med tzatziki og italiensk følge.

Inspirert av lammekjøttdeigen som florerer i butikken tenkte jeg at jeg skulle lage greske kjøttboller med tzatziki og salat, selvfølgelig også med et rødt tilbehør!

IMG_6952

Salaten er inspirert av mine turer til Hellas hvor det ofte ble tomat, rødløk, agurk og fetaost til lunsj, dessverre ikke like lett å få tak i lokale greske råvarer her, men det var en god erstatning.

Lammekjøttbollene lager du enkelt med lammekjøttdeig, karbonadedeig, ferske krydderurter som persille og tørkede krydder (salt, pepper, paprika..) i kjøkkenmaskinen før du lager baller av de og steker i pannen.

IMG_6948

Tzatzikien er lagd av en halv boks mager kesam, en halv agurk (ta ut midten), noen fedd hvitløk og salt og pepper.

IMG_6953

Så var det vin til da, her kan man også finne passende hvitviner til, men i og med at det er høst hadde jeg lyst på en rødvin, valget falt på italienske og organiske Salcheto Rosso di Montepulciano 2013.

IMG_7158

Salcheto er navnet på elven som går ved byen Montepulciano og grenser mot Salcheto-vingården som ble etablert for 30 år siden. Vingården har satset på å være innovativ og er veldig opptatt av miljøet, vinene er uten sulfitter og de bruker kun lokal gjær. De er også opptatt av reduksjon av klimagasser, biodynamikken i naturen rundt vingården og preservere vann og minimere forurensing. De tar gjerne i mot besøk, ønsker du å besøke denne vingården å lære mer om vin, miljøvennlig vinmaking og ikke minst spise god mat kan du lese mer her.

IMG_7162

Aromaen er preget av mørke bær og blomster, jeg syns lukten er litt anonym og ikke særlig utpreget på noe vis. Smaken er mild i starten, ung og frisk av røde bær, litt solbær og blomster. Mot slutten får  vinen et tydelig preg av urter og lakris og ettersmaken er lang og relativt fast. Denne passet godt til maten, jeg tenker at den passer til andre lammeretter, pizza og tomatbaserte pastaretter også!

Produktet er tilsendt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.