Økologisk, Italia, Mat, Middag, Vin

Greske lammeboller med tzatziki.

Inspirert av lammekjøttdeigen som florerer i butikken tenkte jeg at jeg skulle lage greske kjøttboller med tzatziki og salat:

IMG_6952

Salaten er inspirert av mine turer til Hellas hvor det ofte ble tomat, rødløk, agurk og fetaost til lunsj, dessverre ikke like lett å få tak i lokale greske råvarer her, men det var en god erstatning.

Lammekjøttbollene lager du enkelt med lammekjøttdeig, karbonadedeig, ferske krydderurter som persille og tørkede krydder (salt, pepper, paprika..) i kjøkkenmaskinen før du lager baller av de og steker i pannen.

IMG_6948

Tzatzikien er lagd av en halv boks mager kesam, en halv agurk (ta ut midten), noen fedd hvitløk og salt og pepper.

IMG_6953

Sunt og godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.