Italia, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Prisgunstig Toscaner.

God vin-onsdag! Håper alle tar seg en liten pust i bakken nå som vi har nådd halv uke. Denne ukens vin er Piccini Memoro:

IMG_7224

Tenuta Piccini er et tradisjonsrikt vinhus med historie helt fra 1882. Angiolo Piccini var mannen som startet det hele og med mottoet “Det er ikke hvor mye du gjør, men hvor mye lidenskap du legger i det du gjør” så er det ikke rart at de produserer gode viner 132 år etter. Piccini er lokalisert i Toscana og er veldig kjent for chianti vinene sine (de produserer 10-12% av den totale chiantien produsert i toscana), man burde derfor kanskje skrevet om en av de, men hvorfor ikke “være litt gal” å prøve noe annet? Piccini Memoro passer til ost og kjøtt, da er ikke denne damen vanskelig å be.

IMG_7229

Jeg får en litt søtlig aroma med en gang, røde og modne bær og litt vanilje. Den er fruktig, har gode toner av kirsebær og mørke bær, krydder, vanilje og er litt tørr i ettersmaken. God struktur og balansert, til å koste kun 100 kroner på vinmonopolet er dette et veldig godt kjøp, den er verd hver krone og litt til.

IMG_7225

Nydelig med litt assorterte oster og salami til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.