Mat, Middag, Spania, Vin, Vintips

Salmalaks med en hvit spanjol!

Er  det flere enn meg som liker å ta et lite avbrekk i tunge rødviner, pepperkakebaking(spising), julegaveinnpakking og ribbesmaking? Jeg syns det er godt å ta en liten pause i juleforberedelsene og spise og drikke noe som ikke er særlig “norskt” eller “julete” i det hele tatt, da blir det ekstra koselig å begynne på igjen dagen etter.

Da kan jeg anbefale mat med japansk inspirasjon og vin fra Spania, nærmere bestemt José Pariente Sauvignon Blanc 2013.

 IMG_7307

Josè Pariente døde dessverre i 1997, men vinhuset består med suksess under datteren Victoria og barnebarnet Martinas styre. De har basert vinene sine på tradisjon, respekt, innovasjon og lidenskap, de har det nyeste utstyret innen vinproduksjon og hver vin de lager er unik etter drue og jordsmonn.  José Pariente Sauvignon Blanc 2013 er fra 30 år gamle vinmarker i Rueda hvor jorden er fattig, preget av løse stener og kalkstein.

Vinen er veldig aromatisk, man kjenner blomster, moden frukt og litt sitrus. Den er fruktig, intens, smaker av eksotisk frukt men er også veldig elegant og balansert med et hint av mineralitet. En veldig god vin som gjør meg nysgjerrig på resten av vinkolleksjonen fra samme vinhus. Vinen balanserer godt chilismaken i (den litt rotete) maten jeg serverer til:

IMG_7305

Salmalaks på en seng av salat med chili, vårløk, sesamfrø, hvitløk, og koriander. Serveres med soyasaus og sitron! Enkelt, godt og sunt!

IMG_7306

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.