Høytider, Italia, Jul, Vin

Vin til romantisk førjulskos.

Er det noen som skal ha en romantisk kveld før jul, eventuelt i julen? Da har jeg to flotte italienske viner som passer utmerket, en amarone (min favorittype vin) og en dessertvin. En kraftfull italiensk matvin og en søt vin til desserten anser jeg som å være ypperlig match til en innekveld i godt selskap i desember, server gjerne et godt stykke indrefilet med en god peppersaus til amaronen.

Amaronen jeg vil anbefale i dag er Tommasi Amarone Monte Masua Valpolicella Classico Il Sestante 2010/2011:

IMG_7465

Navnet Monte Masua kommer fra sonen i valpolicella hvor druene er dyrket, Sestante er det italienske ordet for sextant. Druene er presset i 5 måneder før de er lagret i 3 år i slovakiske eiketønner.

IMG_7468

Den har en klassisk amarone aroma, selv om den virker litt lettere i både aroma og smak. Man kjenner velkjent modne bær, tørkede druer og litt fat i lukten. Smaken følger aromaen med den samme kraftige men elegante smaken av tørket frukt og bær. En god amarone som ikke er alt for kraftig.

Dessertvinen Accordini Recioto della Valpolicella 2010:

IMG_7475

Recioto er jo helt nydelig, litt mektig men utrolig godt en gang i blant når man skal kose seg litt ekstra! Denne har et godt preg av søte solbær, tørket frukt og sjokolade i aromaen, smaken er som en liten eksplosjon av sødme og kompleksitet i munnen, helt nydelig.  Anbefales på det sterkeste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.