Italia, Musserende, Vin

Et godt nytt vin-år med prosecco!

Håper starten på året har vært fin, selv om været ikke helt stemmer overens med folkets forventninger får vi gjøre det beste utav svingende temperaturer og sviktende snø! Det er alltid koselig med et godt måltid med godt drikke til, uansett årstid, så der har hvert fall vinelskerne en fordel! Jeg smakte en prosecco på et av årets første dager jeg gjerne vil anbefale, Ca’Val Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry.

IMG_7592

Proseccoen er fra det store konsernet “The Cantina Produttori di Valdobbiadene (VAL D’OCA)”, lokalisert Treviso og grunnlagt i 1952. Konsernet består av hele 576 vindyrkere og har som fokus å øke den allerede kjente gode kvaliteten på vinen blant annet i form av å støtte medlemmene i utviklingen faglig, mer økologisk vindyrking, satellitt-kart over vinmarkene og teknisk oppgradering av utstyr. De selger vin til 33 land under navnene VAL D’OCA, CA’VAL og MINU. (Val D`oca har egen facebook side om du er interessert i å følge de der)

Til Ca’Val Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry blir kun de beste druene i Colbertaldo brukt i produksjonen, som for øvrig er Metode Champenoise.

IMG_7599

Den har en aroma med preg av blomster og frukt, relativt mye sødme og ganske kompleks. Smaken har også en del sødme og man kjenner også litt blomster og den er i det fulle og hele en harmonisk og elegant prosecco.

Jeg tenkte med en gang at vinen var veldig god i seg selv men at jeg muligens hadde valgt litt feil tilbehør.

IMG_7596

Mozzarella med salami fra Milano, spekeskinke, tomat, ruccola og basilikum. Det ble ikke en komplett mismatch med vinen men hadde jeg hatt en søtlig balsamico i hus å garnitert det med hadde det nok harmonert bedre. Uansett, både mat og vin i seg selv var veldig gode selv om jeg syns det ble en liten salt/søt kræsj sammen.

Produktet er tilsendt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.