Mat, Middag, Sør-Afrika, Vin, Vintips

Fredagsbiff med vin fra Swartland!

Jeg har aldri vært en fredagstaco-type, gi meg heller en gin & tonic og litt klassisk musikk mens fredagsroen senker seg, et godt stykke kjøtt jeg kan steke utpå kvelden med et godt glass rødvin til, det er fredag for meg! Her er et godt vintips til helgens biff, Kloof Street Swartland Syrah 2013 fra vinhuset Mullineux i Sør-Afrika.

IMG_7607

I spissen for vinhuset står ekteparet Chris og Andrea Mullineux, de har som fokus å lage naturlige kvalitetsviner med minst mulig tilsatt (kun litt svovel) slik at smakene virkelig representerer området Swartland hvor druene dyrkes. Gården deres ligger i landsbyen Riebeek Kasteel, ca. en time fra Stellenbosch eller Cape Town og ekteparet er veldig åpne for besøk. Du finner mer informasjon om besøk og vinene på nettsiden deres.

IMG_7608

Jeg har smakt litt Sør-Afrikansk vin tidligere, blant annet på Aperitifs store vinmesse med nettopp det som tema i Mathallen i fjor, jeg liker veldig godt mange av disse vinene til mat, spesielt kjøtt. Men jeg må ærlig innrømme at jeg alt for lett faller tilbake til de “trygge” italienske vinene til andre matretter og når jeg skal ha en kosevin, selv om jeg ofte kommer over viner fra andre land som er veldig gode og bestemmer meg for at jeg skal bli litt mer modig til å velge viner!

Denne vinen har en sval aroma av mørke bær, bjørnebær, litt krydder og urter. Smaken er bløt og fyldig i starten, den har også en del saftig frukt av mørke bær og krydder. Litt pepper og en lang fast ettersmak. Ypperlig til en pepperbiff!

IMG_7621

Ytrefilet stekt med pepper og hvitløk, sopp, brokkoli og en bifftomat med urter. Jeg velger som vanlig heller mer kjøtt enn for eksempel potet til, i kjent kostholdsveileder-stil. Perfekt match til vinen!

Kloof Street Swartland Syrah 2013 kom i november i fjor, så det er kanskje ikke så mange som har oppdaget den enda? Ikke vent lenger, den anbefales på det sterkeste!

 

Produktet er tilsendt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.