Italia, Mat, Middag, Vin

Italiensk kylling med rødt følge.

God mandag! Gjør (blå?)mandagen bedre med en god start på uken med sunn kyllingmiddag og en prisgunstig italiensk rødvin: Zenato Veneto Rosso Parziale Appassimento 2012!

IMG_7615

Vinhuset Zenato er nok kjent for mange og det fyller 55 år i år, Sergio Zenato startet det hele og det er nå barna hans som driver familiegården videre med lidenskap. Som Sergio er Alberto og Nadia Zenato interessert i gamle druetyper og respekterer gamle tradisjoner kombinert med moderne nytenkning. De produserer mye mindre vin enn de har mulighet til for å gi maksimal oppmerksomhet og derav kvalitet til den vinen de produserer, det kjennes på vinen deres!

Vinmonopolet har hele 13 viner fra vinhuset, jeg skal nok se nærmere på flere, da mange av de er veldig interessante!

Tilbake til Zenato Veneto Rosso Parziale Appassimento 2012, til kun 129,90 så kan vinen svinge begge veier, selv om den kommer fra et velkjent vinhus, jeg er veldig glad i litt kraftige italienske rødviner så jeg må ærlig innrømme at jeg var redd den skulle være litt tynn. Det hadde jeg ikke trengt å bekymre meg for, selv om den bare er Parziale Appassimento (delvis uttørret) har den ganske mye fylde!

Den har en god aroma av mørke og røde bær og gir et meget godt inntrykk på nesen, den har også en behagelig lukt av vanilje. Smaken er bløt, litt søtlig, saftig og har et godt preg av moreller og rød frukt, den har også litt tørket frukt og tre i seg. Jeg har blitt glad i kombinasjonen corvina, merlot og cabernet Sauvignon, det gir en fyldig men likevel frisk vin som passer til mye mat.

IMG_7610

Kyllingfilet fylt med mozzarella og italiensk salami, servert på salat og tomat. Et godt og sunt måltid med lite karbohydrater, da har du plass til et godt glass vin til!

Produktet er tilsendt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.