Blogg, Mat

God olivenolje!

Man ser ofte i oppskrifter at man skal bruke “god olivenolje”, personlig skjønte jeg ikke hva det innebar før jeg var i Italia første gangen, da kjente jeg forskjellen på vanlig olivenolje fra Kiwi og “god olivenolje”. Jeg må ærlig innrømme at jeg bruker den vanlige når jeg trenger større kvanta eller det skal brukes i en oppskrift hvor smaken ikke kommer frem noe særlig uansett, men når det skal dryppes over salat, mozzarella, pizza eller lignende setter jeg pris på en skikkelig god olivenolje.

IMG_7457

Jeg vil anbefale denne olivenoljen fra Toscana som kan bestilles på mail: info@podiumwines.no, en utrolig god olje som minner meg om et besøk til byen Lucca hvor jeg virkelig begynte å sette pris på den gode smaken, den er absolutt verd de 149,- den koster!

Det er kanskje ikke så lett å se men jeg brukte den til en uformell mozzarella-smaking (3 forskjellige kvaliteter, to kumelk og en bøffel), det var helt perfekt!

IMG_7456

Den passer også i hjemmelagd pesto (hvis du kjøper pesto – slutt med det, det er mye sunnere og smaker bedre med hjemmelagd).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.