Dessert, Diabetikermat, Kosthold, Mat, Paleo

Sukkerfri Lakrisfudge.

Her om dagen fikk jeg årets første nyhetsbrev fra Økosjokolade, der sto det at de blant annet hadde tatt inn økologisk lakrisrotpulver! Det var egentlig et produkt jeg liksom hadde “glemt” eksisterte, jeg eksperimenterte litt med det for et par år siden.

Visste du at lakrisrot har en velkjent betennelseshemmende virkning og er derfor nyttig ved betennelser i mage og tarmslimhinne. Planten stimulerer slimsekresjon fra tarmslimhinnen . Dette gjør lakrisrot til et virksomt middel ved betennelser i fordøyelseskanalen. Den betennelseshemmende aktiviteten skyldes virkestoffet glycyrrhizin/glycyrrhetinsyre som har en steroidlignende struktur. Disse virkestoffene bidrar til plantens aktivitet ved binyresvekkelse. Lakrisrot en av de viktigste legeplantene i tradisjonell kinesisk medisin, og inngår ofte i komplekse orientalske urtemedisiner. Studier viser at lakrisrot også har en betydelig antioksidant aktivitet. Lakrisrot har blodtrykksøkende aktivitet og kan derfor brukes hos individer med lavt blodtrykk. (forskning.no)

tegning_lakrisrot_medium

Økosjokolade har flere oppskrifter med ingrediensen, jeg hadde mest lyst på lakrisfudge og gikk for den!

Ingredienser:
2 store ss kokosnøttolje
4 ss cashewnøttsmør (kan både kjøpes og lages selv)
2 ss yaconsirup
1 ss lucumapulver/annen søtning
3 ss lakrisrotpulver
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Fremgangsmåte:
Smelt kokosnøttoljen skånsomt i et vannbad og visp inn resten av ingrediensene. Hell blandingen over i en bakepapirkledd boks og sett i fryseren til den har stivnet. Del deretter opp i terninger og server. Fudgen oppbevares best i en boks i fryseren til servering.

IMG_7809

Fotogene ble de ikke og de ser tørre ut, men jeg skal love dere at  de er veldig gode, myke og saftige slik fudge skal være! Perfekt når suget etter lakris melder seg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.