Frokost, Mat, mellommåltid

Tyrkisk frokostrett

Jeg har vært i Side i Tyrkia to ganger, begge gangene på gigantiske All Inklusive hotell hvor frokosten har bestått av kokt egg, frukt, grønnsaker, skinke, brød osv. fra en typisk familieresort-type buffet. Jeg har selvfølgelig smakt litt på lokalmaten i byen Side, blant annet en kebabtallerken med 6 forskjellige kjøttyper som ga meg matforgiftning en uke. Så jeg har egentlig ikke så mye erfaring med “skikkelig” tyrkisk mat, det må man ærlig innrømme, selv om jeg tenker at de sikkert har mye god og krydret mat!

Jeg datt over oppskriften på en rett som heter Çılbır her om dagen, en frokostrett bestående av yoghurt, egg, hvitløk, smør og chili, det måtte jeg prøve!

IMG_7955

Du hakker et fedd hvitløk (eller mindre om du ikke er så glad i rå hvitløk), blander med ønsket mengde yoghurt (gjerne tyrkisk), posjerer to egg som du legger oppå og smelter 15-20 gram smør og blander med chilipulver og heller over eggene. Jeg tilsatte litt havsalt også. Enkelt og utrolig godt, spennende smaker for en norsk gane som har gått seg litt fast i kokt egg med ost og skinke til frokost! (Hvis du ikke har posjert egg før kan du se video her.)

IMG_7956

Visste du at man har funnet ut at denne retten ble spist av Ottomanske sultaner helt tilbake til det 15. århundre?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.