Australia, Blogg, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Shiraz fra Coral Coast

Hvor mange ganger har jeg ikke tenkt det samme når jeg drikker en god australsk vin; “jeg må drikke vin fra Australia oftere”, neste gang tar jeg automatisk en Valpolicella og hele kontinentet er glemt. Det var nettopp dette som må ha skjedd denne gangen også, det er alt for lenge siden sist jeg drakk en skikkelig Shiraz, altså en australsk vin av druetypen syrah. Denne uken er det Coral Coast Shiraz 2013 som skal få litt onsdagsoppmerksomhet.

IMG_7974

Nydelig og klassisk design på flasken som er veldig innbydende for den som bryr seg om slikt, innholdet er selvfølgelig også viktig, men det er litt som mat, det gjør ikke noe at den ser pen ut.

Jeg kjenner en del skogsbær i aromaen, litt krydder og lakris. Smaken er frisk, har noe syre og rabarbra i tillegg til moden bær. Det kjennes at den er litt ung, den kan nok med hell kjøpes to av og lagre den ene for å se om den har godt av litt lagring.

IMG_7965

Alt i alt er dette en god Shiraz som starter litt sødmefullt, har mange elementer i midten og avslutter svakt bittert, det er noe av det jeg liker godt med nettopp denne typen vin, den er også veldig prisgunstig og ligger under 150 kr. Absolutt god alene og til ulike lettere kjøttretter, grillmat for eksempel!

SH_wine_wednesday_080812_pin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.