Bakst, Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Sukkerfri Lemoncurd!

Når jeg smakte på lemoncurden eller sitronkrem om du vil, så undret jeg meg på hvorfor jeg ikke har lagd det før, herregud så godt! Kan nevne at jeg er over middels glad i sitrus i alle former… Jeg så lemoncurd for første gang på et Jamie Oliver program men av en eller annen grunn fikk jeg det for meg at det var så avansert at jeg ikke gadd å prøve, det angrer jeg på nå, for det var både enkelt og deilig!

Du trenger:

  • 2 sitroner, skall og saft
  • 0.5 dl sukrin+ eller sukrin gold, evt. en blanding for en mer kompleks søtning
  • 80 gram smør
  • 2 egg

IMG_8136

Visp sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele, varm opp og visp kontinuerlig, det skal ikke koke! Når det tykner rører du inn smøret og vips så er det ferdig. Oppbevares i kjøleskapet i ca. 3 uker (ikke at mitt varer så lenge).

IMG_8137

Hva kan man bruke dette til? Vel om man klarer å la vær å maule det kan man bruke det som fruktdip, på scones, kjeks, sammen med krem, på is… De fleste desserter! Her har jeg brukt det på en sitronterte dere skal få oppskrift på i morgen:

IMG_8145

Helt fantastisk! (Dette er også lavkarbo og glutenfritt.)

4 thoughts on “Sukkerfri Lemoncurd!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.