Bakst, Blogg, Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Sukkerfri Sitronterte med lemoncurd!

Jeg må bare advare dere, denne terten er en av de beste sukkerfri kakene jeg har lagd, helt avhengighetsskapende (om du er glad i sitron)!

IMG_8143

Ikke bare var den helt fantastisk på smak, men den var også veldig enkel å lage!

Til bunnen trenger du:

  • 3 dl valgfritt mel (mandelmel, kokosmel, sesammel, havremel…) jeg brukte 1 dl. mandelmel, 1 kokosmel og 1 dl fiberfin.
  • 60 gram smør
  • 3/4 dl sukrin+ eller sukrin gold, evt en blanding av de to
  • 1 ts fiberhusk
  • litt salt
  • litt vaniljefrø enten i pulverform eller som steviadråper.

Sett stekeovnen på 180 grader.

IMG_8131

Bland sammen alle ingrediensene og press i en liten form, ikke større enn 20×20. Stek så bunnen i ti minutter mens du lager de andre ingrediensene.

Til fyllet trenger du:

  • 300 gram Philadelphia ost
  • 3/4 dl sukrin+ eller sukrin gold evt. en blanding
  • 1 egg
  • 1 beger yoghurt (her brukes den smaken du vil ha på fyllet, for eksempel sitron i dette tilfellet)
  • skallet av 1 sitron
  • 2 ss fersk sitron juice

IMG_8132

Bland sammen alle ingrediensene til en jevn masse. Senk temperaturen på ovnen til 150 grader når du tar ut bunnen. Hell over ostemassen og stek videre i ca. 20 minutter.

IMG_8133

Du kan riste på formen for å se om den er ferdig, når massen har sluttet å disse er den stekt. Sett i kjøleskapet et par timer før servering!

IMG_8144

Topp gjerne med lemoncurden dere fikk oppskrift på i går! Denne kaken er sukkerfri, glutenfri og lavkarbo (om du velger mandel-, kokosmel og fiberfin i bunnen).

 

7 thoughts on “Sukkerfri Sitronterte med lemoncurd!”

  1. Tusen takk for oppskrift, tenkte å prøve meg på denne ikveld 🙂 Lurte bare på hvor mange stykker kaken gir? Og kan man halvere lemoncurd oppskriften hvis man kun skal bruke den til kaken, eller blir det da for lite?

  2. Hei! Tusen takk for oppskrift på utrolig god kake 🙂 Lurer bare på om det er mulig å fryse denne, eller hvor lenge den kan holde seg i kjøleskap?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.