Frankrike, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Chablis fra Domaine Testut.

Ny onsdag, ny vin! Denne uken er det en Chablis jeg vil sette litt fokus på, jeg prioriterer nok ofte rødvin og musserende vin på bloggen, men jammen er det godt med en skikkelig hvitvin også, spesielt til ost som jeg er så glad i! Dette er Dom. Testut Chablis 2012, lagd av 45 år gamle Chardonnay-vinranker (Les innlegget om chablis vs. Chardonnay her).

IMG_8061

Tidligere var det kristne munker som drev vindyrking i dette klassiske området, etter den franske revolusjonen derimot har det blitt mer rom til privat vindyrking, det har Domaine Testut (og chablis-elskere) tjent godt på.  Et lite nettsøk viser at vinene fra dette vinhuset høster høye poengsummer på alle vinene sine.

IMG_8062

Vinen er anbefalt til aperitiff, fisk og skalldyr, men av erfaring vet jeg at denne typen vin også er god til ost, jeg serverte derfor franske oster og hjemmelagd appelsinmarmelade til. Jeg skylder på det å bo i en innlandskommune, vi har ikke like god tilgang på fersk sjømat dessverre.

IMG_8064

Vinen har en aroma av eple og sitrus, man kjenner også noe mineralitet. Smaken er frisk og litt stram, den trenger litt tid på å åpne seg syns jeg. Den blir kompleks etter en stund og har også en del mineraler i smaken. En vin som kan drikkes nå men også lagres.

7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.