Bakst, Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Mat

Sjokoladekake med en hemmelig ingrediens!

Jeg har tidligere lagd muffins, kaker og brownies med både avokado, kikerter og melon… Denne gangen er det denne “rare” jeg har brukt:

IMG_8192

(Vurderte et øyeblikk å kalle kaken en nyrekake men det høres ikke særlig fristende ut…)

Oppskriften er som følger:

  • 1 boks med kidneybønner, dette er ca. 175 gram.
  • 3 egg
  • 2 ss smør/kokosolje/avokado/kesam
  • 1 ts bakepulver
  • 1 neve pekannøtter
  • 1 ss kokosolje (fordi jeg brukte kesam over)
  • 1 ts fiberhusk
  • Valgfri mengde kakao og sukrin gold / sukrin +.  Grunnen til at dette er valgfritt er fordi du bør smake til dette selv, hvor mye kakao bestemmer hvor mørk/bitter den blir og sukrinen hvor søt.

Skyll godt av kidneybønnene før du moser de enten i kjøkkenmaskin eller med stavmikser, bland inn pekannøttene (knus gjerne noen og ha noen i større biter) og resten av ingrediensene mens du rører til en jevn masse. Stek kaken i en liten form i midten av ovnen på 180 grader i ca 15 minutter, følg med å stikk en pinne i midten av kaken for å se hvor stekt den er.

IMG_8202

Topp med vanilje kesam eller skyr med vanilje og mer nøtter!

IMG_8203

Sukkerfri, glutenfri og veldig saftig og god. Godkjent av både voksne og barn!

2 thoughts on “Sjokoladekake med en hemmelig ingrediens!”

  1. Hei! Jeg går på lav FODMAP-diett, og kan ikke spise kidneybønner. Lurer derfor på om det går an å bruke linser i denne oppskriften i stedet? Den ser jo rågod ut 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.