New Zealand, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: En perle fra New Zealand!

Jeg kan innrømme det med en gang: Jeg har veldig liten erfaring med vin fra New Zealand. Men det skal det bli forandring på, en bestilling er allerede på vei til vinmonopolet.

Ukens vin er Stoneleigh Marlborough Sauvignon Blanc, den er rykende fersk på vinmonopolet nå 1. mars men ikke tilgjengelig før  førstkommende fredag (Vinmonopol nr: 2040601 – Pris kr. 139,40.)

IMG_8216

Litt usikker på om jeg sier det høyt eller bare tenker det, ordet er hvert fall “wow”! Det er en grunn til at denne vinen har fått gull i Marlborough Wine Show 2014 og sølv i International Wine Challenge, 2015!

IMG_8218 (2)

Aromaen av intens moden frukt ligger langt over glasset, man kjenner toner av pære og tropisk frukt samt en undertone av sitrus. Smaken svikter ikke, den er smakfull, frisk smak av tropisk frukt, lime og pære. En veldig balansert og elegant vin som overrasker meg stort, jeg begynner å mistenke at jeg har hatt litt fordommer mot vin fra New Zealand. Heldigvis lærer man så lenge man lever!

IMG_8223

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle servere til (et Googlesøk om mat fra det aktuelle landet gjorde meg bare forvirret), den er anbefalt til skalldyr, fisk, aperitiff og ost, derfor lagde jeg en fjøl med litt forskjellig!
IMG_8220

Det passet veldig godt. Vinen anbefales på det sterkeste til alle som ønsker å bli kjent med vinen til dette rare “Ringenes Herre-landet” så langt unna Norge.

88

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.