Bakst, Dessert, Kosthold, Kosttilskudd, Mat, mellommåltid, Supermat, Vitaminer og mineraler

Gojibær!

Det er sikkert mange av dere som har begynt å fått øynene opp for gojibær, superbæret som faktisk er en god proteinkilde og som inneholder store mengder vitamin A, C, B-vitaminer, jern og hele 18 aminosyrer, totalt hele 21 mineraler og sporstoffer. Den har faktisk mer betakaroten enn gulrøtter! Dessuten har flere studier vist at inntak av Goji-bær har en sammenheng med økt produksjon av T-celler. Det er T-cellene beskytter kroppen mot trusler utenfra.

IMG_8002

Det er nok lurt å inkludere disse superfruktene i kostholdet sitt da de sies å være noe av det mest næringsrike vi har på jorden (!), men det som er viktig er å velge økologiske /organiske typer da undersøkelser viser at mange av bærene blir dyrket på en måte som faktisk gjør de helseskadelige! I Spania testet de ti gojibær-typer som ble solgt i landet og de fant ut at samtlige inneholdt midler som det ikke er tillatt å bruke i matproduksjon, i tillegg til tungmetaller som kadmium, kobber og bly.

Du får kjøpt økologiske gojibær på Nu3 og Iherb.

IMG_8003

Hva bruker man disse bærene til da? Alt! Fra på grøten, i smoothie, desserter, i sjokolade, i müsli til å maule en neve etter trening eller som mellommåltid sammen med nøtter! Hvis noen har noen fine bruksområder som ikke er nevnt så legg gjerne igjen en kommentar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.