Blogg, Spania, Vin

Vin-Onsdag: Fransk Spansk Riojaner.

Riojaner er kanskje ikke et ord, men ukens vin er uansett Franco Españolas RB Selección 2011, en rødvin med DOCa fra ett av Riojas største vinhus fra 1890.

IMG_8369

Franco Españolas ble etablert nær Logroño, Rioja, i 1890, da franskmenn slo seg ned i området for å starte å dyrke på nytt etter at deres egne vinmarker var blitt ødelagt av phylloxera.  Etableringen markerte starten på «fine wines» i Rioja, og var resultatet av et samarbeid mellom Frederick Saurat Anglade i Bordeaux og hans spanske partnere som sammen etablerte «Franco-Españolas Winery».

IMG_8372

Vinen som er produsert av 100% Tempranillo har en aroma av rød frukt, urter, krydder og litt fat. Smaken er akkurat slik jeg ønsker at en vin fra Rioja skal være,  fruktig med fast struktur. Den er rund i smaken og har toner av røde bær og krydder, lakrisen kommer også frem. En fin vin å servere til ulike kjøtt-typer og ost!

Hvis du vil gjøre som blant annet Hemingway eller Kong Alfonso XIII å besøke vinhuset så tar de gjerne i mot deg, de har meget høy rating på Tripadvisor og er absolutt på min liste over vinhus jeg vil besøke i Rioja. Les mer om hvordan du arrangerer et besøk her.

10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.