Blogg, Drinker, Lunsj, Mat

Ny blender og brokkolisuppe!

Jeg har slitt lenge med en ødelagt blender, det vil si lokket til blenderen! Jeg fikk med blender da jeg kjøpte en Kenwoodmaskin for noen år siden og har brukt den, så ble lokket ødelagt i oppvaskmaskinen (fy fy). Da jeg tok kontakt med nettsiden jeg kjøpte den på for å høre hvordan jeg fikk tak i nytt lokk så fikk jeg en nettside hvor de forhandlet ulike deler til Kenwood. Jeg gjorde som instruert og tok bilde av blenderen samt alle opplysninger og de sendte meg et nytt. Som var feil. Og de tok ikke ansvar i det hele tatt. Siden har jeg (vrang som jeg er) brukt et lite håndkle over når jeg har brukt den, det sier seg selv at den derfor ikke har blitt flittig brukt etter det. Men – meet my new friend:

IMG_8157

En Oster Blender Versa, jeg skal ikke legge under en stol at den koster en del til blender å være, men med tanke på at man får en kvalitetsblender som forhåpentligvis varer i mange år og at man har “måttet” unngå mange oppskrifter som krever blenderbruk lenge så er det langt innafor mener jeg. (Hello frozen daquiries, Ive missed you!)

IMG_8155

Den har mange flotte funksjoner, for eksempel er det tre “spesialknapper” som pulserer i et program ettersom hva du lager, jeg prøvde den med drinksymbolet sist helg og den funket utmerket! (Strawberry daquiri) Den har 1400 watts motor noe som gjør alle blenderjobber enkle, den jeg hadde før slet med å knuse is og denne ble en drøm til sammenligning! Muggen er stor (1,9 L) noe som gjør den perfekt til f.eks. supper, det prøvde jeg da influensaen “endelig” hadde kommet til mitt hus sist uke og det fristet med en varm vitaminbombe!

IMG_8158

De som misliker slumpeoppskrifter kommer til å hate denne…

Du steker:

  • løk
  • hvitløk
  • chili
  • ingefær
  • sellerirot i biter

i litt olje i en kjele mens du rensker brokkolien og skjærer den i store buketter (ta med stilken også men skjær av det ytterste). Så har du i brokkolien, fersk grønnkål, purre/vårløk og har i vann så det akkurat dekker brokkolien. Kok i 5 minutter eller til brokkolien begynner å bli litt mør, så kjører du det hele i blenderen. Ha det i kjelen igjen og kok opp før du smaker til med salt og pepper. Andre krydder som er gode i er sellerisalt, paprika, pizzakrydder, sennep…

IMG_8204

Server med sprøtt bacon eller spekeskinke (1-2 minutter i mikroen på et papir) og en klatt mager kesam/fløte/rømme/creme fraiche.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.