Frankrike, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Våren kommer!

Det blir mange entusiastiske innlegg om våren når vårsolen endelig kommer, som jeg skrev i slutten av påsken så kom våren tidlig her jeg bor, man kunne skimte grønt på bakken i midten av mars. Plutselig kom 30 cm med snø, for så å forsvinne nesten like fort og man kan igjen både se og føle at våren er i full anmarsj! Denne ukens vin reflekterer hvilket humør jeg er i og hva slags vær vi har akkurat nå, en nydelig rosèvin fra Loiredalen i Frankrike:

IMG_8533

Joël Delaunay Le Grand Ballon Rosé 2014 er rimelig ny på vinmonopolet og er produsert på Garmay, Cabernet Franc og Malbec.

IMG_8535

Domaine Joël Delaunay ligger som nevnt i Loiredalen, det er femte generasjon familiedrevet og fikk navnet etter Joël Delaunay som tok over i 1965. De driver en miljøvennlig produksjon av både hvit, rød, rosè og musserende vin.

Jeg syns den har en spennende og noe kompleks aroma, det som stikker seg mest frem er røde bær, men man kan også kjenne friske nyanser av blomster og vår. Smaken er litt innesluttet i starten men åpner seg etter hvert, også her er de røde bær, gule epler og ørlite syre. En rund og god rosèvin som passer godt til vårlige retter.

IMG_8536

Perfekt å nyte i solveggen (eller i verandadøren om du har litt fjellvind) mens du venter på sommer og grillvær! Nytes gjerne også sammen med litt spekemat!

IMG_8539

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.