Blogg, Frankrike, Lunsj, Mat, Musserende, Vin, Vintips

Ostelunsj med franske bobler.

Noen ganger er det deilig å bare ta en pause, en lørdag hvor barna er invitert til besteforeldrene sine for eksempel, dekke på litt forskjellige oster og litt kjøtt og frukt og plukke en musserende vin fra kjøleskapet og sette seg rett ned å slappe av noen timer et voksenprogram på tv`en. (Ok, kanskje voksenprogrammet bare er 4 episoder med Modern Family på rappen, det er uansett en kjærkomme pause fra husarbeid, lekser, matlaging, blogging, skriving, lesing, trening osv.)

Den musserende vinen denne lørdagen består av franske Ch. Grand Housteau Crémant de Bordeaux Brut.

IMG_8600

Det første jeg tenker når jeg lukter på den er eplenektar! Den gir ikke så mye mer aroma i starten, den åpner seg etter hvert og man kan finne både sitrus og urter i tillegg til modne epler. Den er ganske ren i smaken med mye eple som i duften, den har medium syre og en del blomster. Den har noe sukker så den går godt til litt søtere mat enn en musserende vin med lite sukker, god som aperitiff, til “fransk tapas” med ost og lette fiskeretter.

IMG_8603

I bakgrunnen ser dere en negroni sbagliato, av erfaring serverer jeg ofte litt snacks og en aperitiff da det er fort gjort å bli utålmodig av å vente på maten (+ sirlig arrangering, fotografering og alt som hører til når en skal blogge om det)….

 IMG_8602

Ta en frilørdag du fortjener det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.