Italia, Lunsj, Mat, Musserende, Vin

Vin-Onsdag: Spennende Italiener med asiatisk følge.

Denne uken har jeg en spennende vin, en vintype jeg ikke har så mye erfaring med: Lambrusco! Vinen jeg har smakt er Medici Ermete Lambrusco Rosado Secco. (Den koster 108,80 kr per dags dato, men venter du et par dager til vi kommer i mai blir den nedsatt til 99,90)

IMG_8786

Vinen kommer fra vinhuset Medici Ermete, en familiedrevet vingård i Emilia-Romagna. Deres lambrusco er den første i området til å komme på Italias eliteliste over prestisjetunge viner.

Men hva er lambrusco? For det første er det en drue, det er også et navn på viner lagd på denne druen. Druene (og vinen) kommer fra fire områder i Emilia-Romagna og ett i Lombardia, forskning har vist at dette er en veldig gammel drue som går helt tilbake til etruskerne (rundt 700 år før Kristus). Druen lambrusco blir mest brukt til den typen vin jeg skal presentere i dag, nemlig en frizzante (noe musserende).

Medici Ermete Lambrusco Rosado Secco er anbefalt til aperitiff, ost og spicy lett kjøtt, de som har fulgt med på bloggen min tenker kanskje at da velger jeg sikkert ost (noe jeg ofte gjør), men denne gangen følte jeg meg litt eksperimentell og serverte en krydret asiatisk kyllingrett til.

IMG_8787

Jeg begynner med notatene på vinen. Aromaen er noe tilbakeholdende, man kjenner alikevel et litt fruktig preg, jeg må innrømme at jeg er veldig spent på å smake på den. Jeg syns den smaker godt og like spennende som jeg hadde sett for meg. Det første som faller i hodet på meg er at den minner om belgisk bringebær øl, den bringer tilbake minner om en bar i Brussel en kald ettermiddag i mai for et par år siden. Det er ikke et dårlig tegn, den smaker godt av bringebær med jordbær og litt lime. Behagelige bobler og medium lengde i smaken, jeg syns den er veldig godt balansert da slike viner har lett for å bli for søte, det er den ikke.

IMG_8797

Passet den til en krydret asiatisk wok? Så absolutt! (Jeg har selvfølgelig korket resten og skal smake til ost også, det kommer den ikke unna) Anbefaler denne vinen til våren og sommeren, prøv den til litt forskjellig! Den er for øvrig nydelig alene også, nå som sola varmer godt i solveggen igjen er det ikke galt med et glass lambrusco i hånden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.