17. Mai, Dessert, Diabetikermat, Høytider, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Tropisk sukkerfri panna cotta.

Det nærmer seg festdagene i mai med stormskritt, her i huset er det også to bursdager i mai, så noen lavkaloridiett er ikke aktuelt denne måneden. (Det er det for øvrig aldri, her spises det og trenes i mengder hele året) Jeg kreerte denne panna cottaen med bakgrunn av at den lokale butikken for en gangs skyld hadde en av mine favorittfrukter: pasjonsfrukt.

IMG_8646

Den er litt lettere og friskere en de mange tunge kakene det ofte blir i maimåneden da den inneholder spreke smaker av lime, pasjonsfrukt og kokos.

Selve basen til 2 porsjoner lager jeg slik:

  • 1 1/2 dl fløte
  • 1/2 dl kokosmelk
  • 1 gelatinplate
  • 1/2 dl sukrin gold/sukrin +

Varm opp fløten og kokosmelken mens gelatinplaten ligger i kaldt vann, tilsett sukrin og la det løse seg opp før du rører inn gelatinen til den blir oppløst. Hell så over i former/glass.

IMG_8647

Avkjøl et par timer før du har over en klatt limekrem (bland krem og limecurd) og topp med en halv pasjonsfrukt. Dette er en super dessert å lage dagen før, da er det bare å ta de ut rett før servering!

IMG_8649

Fin på festbordet, ingen kommer til å tenke over at den er lavkarbo og sukkerfri da den smaker minst like godt som den ser ut!

 

Advertisements

1 thought on “Tropisk sukkerfri panna cotta.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.