Blogg, Kosthold, Lavkarbo, Lunsj, Mat, Matprosjekt, Middag, Musserende, Spania, Vin, Vintips

Spansk lunsj og middag med vin, en lørdag hos meg.

Tenkte jeg skulle legge ut en lørdagsmeny til dere, lunsj og middag med tilhørende drikketips. Dette er en typisk meny jeg kan finne på å lage en lørdag jeg har god tid, denne lørdagen var det spansk som sto på temalisten. Håper dette kan inspirere til en koselig dag, alene, med din kjære eller gode venner, alle setter pris på god mat og drikke!

Til lunsj er det selvfølgelig tapas på menyen!

IMG_8760

Forskjellige spanske oster og skinker, en bønnesalat, hjemmelagd aioli, lavkarbobrød, mandler stekt i salt og paprika og litt diverse frukt og bær.

IMG_8761

Av drikke er selvfølgelig cava å anbefale, dette er Maria Casanovas Brut de Brut Nature Reserva 2009. Jeg har tidligere skrevet om den rosa versjonen (som for øvrig også anbefales) og litt om vinhusets historie.

IMG_8762

Aromaen er kompleks, en del syre og eple og man kjenner at dette ikke er en “allemannscava ” til 99 kr. Smaken er frisk og følger duften med toner av eple og sitron. Den har hatt godt av sine 15 måneder i kjelleren før 24 måneder på flaske, det gjør at cavaen er det lille ekstra på lunsjbordet.

Hvis det er noen som ikke er så glad i musserende vin kan jeg anbefale sangria, den kan lages både rød og hvit! Her har jeg brukt en halvtørr hvitvin og fylt på med frukt.

IMG_8764

Et alkoholfritt alternativ som er litt mer spennende enn vanlig vann fra springen er også hyggelig om man inviterer på gjester, da kan jeg anbefale S.Pellegrino, dette selges på mange vanlige butikker.

IMG_8763

Så er det bare å nyte lunsjen.

IMG_8766

Mens noen må lage middag!

IMG_8756

Middagen er en egenkreasjon, kyllinggryte med poteter, grønnsaker og chorizo! Jeg la poteter, chorizo, tomater, paprika, løk, hvitløk og kikerter i en stor form med olivenolje og godt med krydder og la kyllingbryst over, det godgjorde seg i ca 45 minutter før det var klart for servering!

IMG_8772

Til maten serverte jeg Laxas Albariño 2013.

IMG_8771

Dette er en gulgrønn, klar vin, en typisk albariño både i aroma og smak skal det vise seg. Aromaen er fruktig med toner av eple, pære, aprikos, sitrus og litt blomster. Smaken er frisk og fruktig med noe mer eple enn i duften, velbalansert og har en lang ettersmak. Perfekt til spanske kylling og fiskeretter!

Que tengas un buen día, disfrutar de la comida!

Det som ofte er fint med buffet er at det blir igjen litt mat til dagen derpå, her har gårsdagens bønnesalat blitt en sunn tunfisksalat:

IMG_8774

En sunn og økonomisk avslutning på helgen, regner med at flere har fått øyene opp for gjenbruk av mat etter at det har vært en del fokus på det i det siste.

Advertisements

2 thoughts on “Spansk lunsj og middag med vin, en lørdag hos meg.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.