Italia, Lunsj, Mat, Musserende, Vin, Vintips

Lørdagslunsj med prosecco!

God lørdag! Dagens mat og drikke er det jeg vanligvis serverer en lørdag jeg har tid, et fat med litt diverse snacks (tapas/antipasti kall det hva du vil) og en flaske musserende vin (les gjerne en lørdag hos meg). Livet er fort kort til ikke å unne seg et glass med bobler når det er lørdag!

Vinen jeg har servert denne gangen er Ponte Prosecco Frizzante Treviso:

IMG_8912

Viticoltori Ponte er en produsent bestående av en gruppe vinmakere som slo seg sammen i 1948 for å lage vin til etterkrigstiden. Det er i dag et stort kooperativ bestående av 1300 produserende partnere i Nord-Italia.

IMG_8910

Vinen er lagd av 100% prosecco eller glera som druen nå heter, den er naturlig gjæret i en autoklav og er en mer perlende vin i forhold til bobler enn mange proseccoer.

Den har en fruktig og frisk aroma, ikke veldig utpreget. Noe urtepreg i smak og aroma, den er lett og komfortabel i munnen og er en behagelig vin som er lett å både drikke og like.

IMG_8906

Her er dagens matfat. Litt forskjellige oster, kjøtt, tørket frukt, nøtter, hjemmebakt knekkebrød og asparges med skinke.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.