Forbrukerprodukter, Mat, Matprosjekt, Middag

Kimchi med koreansk langtidsgryte!

Koreansk cuisine begynner å bli populært her i Norge også, det er ikke så rart, det er utrolig godt! Jeg lagde kimchi her om dagen, Koreas nasjonalrett, fermenterte grønnsaker! (Jeg innser at jeg ikke hadde troen på at jeg skulle få det til da jeg ikke tok bilder av prosessen…)

IMG_9493

Jeg skjærte opp grønnsaker (kinakål, løk, hvitløk, chili, ingefær, vårløk, gulrot) i strimler, kinakålen hadde ligget i saltvann en time først før jeg tørket av den og skar den opp. Jeg lagde en blanding av fiskesaus, chilisaus og krydder (chili, paprika, salt, pepper, honning) som jeg blandet inn i grønnsakene før jeg puttet de ned i et norgesglass. De må stappes i glasset, såpass at væsken i krydderblandingen stiger nesten opp til kanten (spar 1 cm), så skrur du igjen glasset, trekker over en plastpose da det kan sprekke og setter det på kjøkkenbenken venter…

Etter 2-3 dager skal det begynne og boble om du har gjort det riktig, på den tredje eller fjerde dagen (når det bobler) skal du åpne glasset for å lette på trykket også kan det spises, etter det er åpnet skal det oppbevares i kjøleskap. Jeg åpnet mitt den tredje dagen, da var væsken på tur ut av glasset. Kimchi kan stå i kjøleskapet i månedsvis.

IMG_9499

Koreanerne spiser kimchi flere ganger om dagen og påstår at det er en av grunnene til at de holder seg så slanke og sunne, jeg skal ikke legge ut om melkesyregjæring nå men at det antageligvis er veldig bra for tarmsystemet er det vel ingen tvil om.

Jeg lagde en koreansk kyllingrett i den geniale crockpoten min, den har blitt et fast verktøy når jeg lager gryter:

IMG_8161

Du har bare ingrediensene i gryten, setter på hvor lenge det skal stå (4-5 timer f.eks.) og skulle du være borte når den er ferdig har den en “hold varm” funksjon. Det koker heller ikke bort noe væske, så du kan jo bare tenke deg hvor mørt og deilig alt kjøtt blir…

Til den koreanske gryten googlet jeg bare litt ingredienser og hadde i kylling, soyasaus, chili, vårløk, hvitløk, ingefær, salt og pepper og lot det stå i 5 timer.

IMG_9494

Spiser du ris serverer du maten med det.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.