Dessert, Frankrike, Mat, Musserende, Vin

Sukkerfrie luksustrøfler!

Her kommer en skikkelig godbit av en oppskrift til dere, luksustrøfler. Gjetter dere hva hovedingrediensen er?

IMG_9653

En boblende drikk mange drikker på nyttårsaften og 17.mai….

IMG_9613

Champagne selvfølgelig! Til oppskriften brukte jeg bare en champagne jeg hadde stående, ikke bruk den dyreste du har!

IMG_9619

Siden du kun trenger 0.4 dl champagne til oppskriften kan du unne deg et glass av flasken både under og etter trøffellagingen, vinen er selvfølgelig også anbefalt til trøflene. (Invester noen kroner i en champagnekork så du kan korke flasken, da kan du lett ha champagne lenge!)

IMG_9621

Oppskriften er som følger:

  • 1 dl. fløte
  • 200 gram mørk sukkerfri sjokolade
  • 0.4 dl champagne
  • 1 ss Cognac
  • litt sukrinmelis

Varm opp fløten i en kjele og tilsett sjokoladen, veldig viktig at det ikke koker, la sjokoladen og fløten bli jevn og avkjøles litt før du tilsetter champagne og Cognac. Smak til med sukrinmelis før du heller det i en form og setter kaldt noen timer.

IMG_9624

Etter noen timer er massen stiv, da kan du trille kuler av den og dekorere som du selv ønsker. Selv bruker jeg ofte å rulle de i kakao og sukrinmelis, du kan også dyppe de i smeltet sjokolade!

IMG_9636

Det er dessverre et klissete arbeid, men resultatet blir veldig bra!
IMG_9654

IMG_9655

Server med jordbær og champagne en helt vanlig fredag (eller tirsdag)! Spar resten av kulene og unn deg en luksustrøffel til kaffen dagen etterpå og nyt med god samvittighet, ja til hverdagsluksus!

IMG_9646

1 thought on “Sukkerfrie luksustrøfler!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.