Dessert, Diabetikermat, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Halvsmeltet sommerdessert.

Noen som gjetter hva jeg har lagd?

IMG_9926

Kanskje ikke det letteste hintet… Jeg har lagd sukkerfri Semifreddo! Det er en italiensk dessert som er en blanding av gelato og iskake, rett og slett en halvfrosset is, herav navnet semi-freddo (delvis kald).

Du trenger:

Del de 4 eggene og visp eggehvitene stive med sukrinmelis (smak til), så visper du kremfløten nesten stiv og tilsett eggeplommene på slutten slik at det blir blandet godt, smak til med sukrinmelis og tilsett hakket sukkerfri sjokolade. Vend kremblandingen inn i de stive eggehvitene forsiktig, smak på blandingen for å kjenne om det er søtt nok til din smak.

IMG_9928

Hell det i en form med plastikk og sett i fryseren i minst 2 t, la det gjerne stå noen minutter på benken før servering.

IMG_9946

Sukkerfri, lavkarbo og veldig god!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.