Frokost, Kosthold, Lunsj, Mat, mellommåltid, Sunnere hverdagsvalg

Sommerens ost lager du selv!

Noen som har prøvd å lage ost selv? Jeg reflekterte over at det egentlig er rart at jeg ikke har lagd det selv tidligere, osteelsker som jeg er! Ikke bare kan du bestemme hvilken smak det blir selv, du vet også hva den inneholder og slipper masse tilsetnings- og fargestoffer. Ikke er det særlig avansert heller, du trenger bare å lage den et døgn før den skal spises.

Du trenger: 1 liter kefir, 1 sitron, gressløk, salt og pepper.

IMG_9892

Bland kefir, sitronsaften og revet skall fra sitronen i en kjele og varm opp til det bobler.

IMG_9895

Da kan du ha det over i et kaffefilter, legg noe mellom filteret og silen slik at det blir luft mellom, la stå over natten.

IMG_9897

Dagen etter smaker du til med salt, pepper og gressløk!

IMG_0034

Jeg har også testet å lage en med basilikum, det passet veldig godt!

IMG_0035

Hvis noen har tips om gode smakskombinasjoner så rop gjerne ut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.