Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Kosthold, Mat

Sukkerfri brittle.

Brittle er ikke så kjent i Norge, vi har knekk eller krokan men det er ikke helt det samme. Brittle er en slags knekk med nøtter og frø, på fransk heter det croquant, pasteli i Hellas og chikki i India.

IMG_9984

Oppskriften er på slump, men ikke la det avskrekke, det skal mye til å mislykkes med retten!

Finn en passende form og kle med et bakepapir, så har du i nøtter du liker.

IMG_9975

Ikke fyll hele formen, men ca. som på bildet over, så strør du litt sesamfrø for å fylle litt av mellomrommet.

  IMG_9978

Du trenger en pose med sukkerfrie, harde karameller som du knuser og strør over nøttene.

IMG_9979

Jeg har over et par ss med sukrin gold og litt fibersirup, du klarer deg fint uten også om du bruker nok karameller, så steker du det på 200 grader til alt har smeltet og det bobler. Slå av ovnen og avkjøl, det er viktig at du ikke rører det før det er helt kaldt!

IMG_9982

Så er det bare å ta av papiret og knuse massen i passende biter… Nyt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.