Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Mat, Middag, Paleo, Sunnere hverdagsvalg

Hellstrøm`s Bacalao.

Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften på Hellstrøm`s Bacalao, med min personlige tvist.

IMG_0684

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 500 g klippfisk uten skinn og ben (Jeg brukte fersk torsk)
  • 2 stk paprika, gul
  • 2 stk paprika, rød
  • 2 stk gul løk
  • 2 stk fennikel
  • 8 fedd hvitløk
  • 12 stk poteter (Jeg brukte 3 stk)
  • 1,5 dl olivenolje (Jeg brukte 1/3 del)
  • kajennepepper
  • 1 potte basilikum, frisk
  • salt og pepper

Slik gjør du det:

Fisken må vannes ut minimum 2 døgn i forkant av tilberedningen. Skrell fenniklene og potetene og skjær i skiver. Rens løk og skjær i skiver. Fyll en kjele med kaldt vann, legg fennikelskivene og potetene i og kok opp. Slå av vannet.

Legg paprikaene under grillen i stekeovn og grill til skinnet er brent, slik at det lett kan skrelles av. La ovnsdøren være åpen. Legg den brente paprikaen i kaldt vann før du drar av skinnet. Fjern kjernene. Skjær deretter paprikaen i grove strimler.

Ha olivenolje i en jerngryte sammen med de knuste hvitløksfeddene og la koke svakt i oljen noen minutter. Tilsett deretter fennikel, løk og poteter, legg på lokk og la det hele “syde” i ca 20 minutter. Tilsett paprikaene og kok videre under lokk til alle elementene er “bløte”, ca. 20 minutter. Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter.

Etter totalt en times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum.

IMG_0678

Jeg har redusert kokketiden, karbohydratene og kalorinivået ganske mye, det ble allikevel utrolig godt! Anbefaler en liten splæsj med olivenolje på toppen.

IMG_0687

Jeg har et godt vintips til, en chablis, det finner du på http://www.vinhona.com i dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.